Vacature directeur-bestuurder

13 april 2023
Met ingang van schooljaar 2023-2024 zijn wij op zoek naar een directeur-bestuurder (uren in overleg) met als standplaats Weert.
Wie zijn wij?
MOZON bestaat uit vier basisscholen en verzorgt montessorionderwijs in de regio Zuidoost Nederland. De scholen van MOZON hebben de collectieve ambitie om ruimte te creëren voor kinderen in een opvoedingsklimaat volgens de principes van Maria Montessori. Zij zijn hierin richtinggevend met vier kleurrijke regionale Montessoricentra® in Helmond, Venlo, Venray en Weert. MOZON is onderscheidend door: gedrevenheid, kwaliteit, durf en zelfstandigheid. Optimisme, respect voor anderen, humor en plezier zijn belangrijke kernwaarden. De missie luidt dan ook: 'MOZON helpt gedreven richting geven aan de toekomst van kinderen'.

Functie van directeur-bestuurder
Als directeur-bestuurder ben je een ambitieuze en ontwikkelingsgerichte bestuurder met een hart voor montessorionderwijs. Je geeft op een inspirerende wijze richting en leiding aan de directeuren en de medewerkers van het bestuurskantoor. Daarbij ben je zichtbaar, benaderbaar en verbindend. Je bent verantwoordelijk voor de realisatie van de missie, visie, strategie en doelstellingen van MOZON en de daaruit voortvloeiende resultaatontwikkelingen.

Je bent een voorbeeld waar het gaat om proactief, reflectief en oplossingsgericht handelen. Met jouw stijl van leidinggeven weet je de directeuren en de medewerkers te stimuleren, om zich in hun functies blijvend te ontwikkelen. Je hebt een duidelijke visie op toekomstbestendig en toekomstgericht onderwijs. Je staat in verbinding met de maatschappelijke ontwikkelingen en kunt deze vertalen naar het onderwijs.

De directeur-bestuurder is een generalist die samengevat beschikt over:
  • een HBO+/WO denk- en werkniveau;
  • (ruime) ervaring in een integraal verantwoordelijke leidinggevende c.q. bestuurlijke functie in een (onderwijs)organisatie;
  • aantoonbare affiniteit met onderwijs en bij voorkeur brede kennis van (de ontwikkelingen in) het onderwijs;
  • bij voorkeur kennis en inzicht in de organisatie en bedrijfsvoering van het primair onderwijs;
  • aantoonbare kennis en ervaring op financieel en organisatorisch terrein;
  • kennis van en bij voorkeur ervaring met de montessorivisie in het onderwijs.

Als aanvulling worden er naast de bovengenoemde kennis en deskundigheid een aantal competenties omschreven waaraan een beoogde directeur-bestuurder moet voldoen.

Wat bieden wij?
De directeur-bestuurder wordt benoemd voor, in eerste instantie, een periode van maximaal vier jaar. De CAO voor Bestuurders Funderend Onderwijs is van toepassing en de inschaling vindt plaats op basis van kennis en ervaring binnen de schaal BA. De functie betreft een parttimefunctie en de arbeidsomvang wordt in gezamenlijk overleg besproken.

Ben jij de bestuurder die we zoeken?
Stuur dan je motivatiebrief, voorzien van je CV, per mail uiterlijk 5 mei 2023 naar info@mozon.nl.
De gesprekken met de kandidaten zijn gepland op 11 mei en 15 mei 2023.

Meer informatie over de functie en de procedure kun je opvragen bij Cecile Picciau, via info@mozon.nl of 06-54783085Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld
 

Facebook

Stichting voor Montessori-onderwijs
Zuidoost Nederland
Noordkade 2f
6003 ND Weert
(0495) 547998
info@mozon.nl